marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

1 de desembre de 2008
2 comentaris

SUPORT ALS MALALTS DE SIDA

Avui se celebra el dia mundial de la lluita contra la sida. Per mi seria més encertat dedicar-lo a donar suport a les persones que la pateixen. És clar que se n’ha de parlar –i no només avui- per tal que la informació veraç i de primera mà corri tan aviat i efectiva com el contagi. És evident que s’han de  dedicar els recursos que calguin a investigar-la per tal de trobar el remei que la neutralitzi. Òbviament que s’ha d’insistir que la pandèmia, avui per avui, no té aturador. Emperò convé parlar, també, dels
milions de persones que han desenvolupat la malaltia, de les que poden seguir el tractament per mantenir a ratlla el seu procés destructiu i, sobretot, de les que no poden accedir a aquest tractament.

Lluitar contra la sida també significa lluitar contra els prejudicis, la hipocresia, qualsevol mena d’apartheid i, en general, contra totes les fòbies aplicades a comportaments o significacions humans. Lluitar contra la sida també significa proclamar que no tots els que la pateixen tenen les mateixes oportunitats d’accedir als fàrmacs que, afortunadament, gairebé la cronifiquen. Lluitar contra la sida també vol dir parar esment a Àfrica –sense anar gaire lluny- on els afectats moren a milions sense que ningú se’n commogui. Lluitar contra la sida també significa fer un cop d’ull als balanços de les multinacionals que comercialitzen els fàrmacs retrovirals. Fer costat als malalts de la sida, d’aquí i de per tot, significa prendre consciència que “la pesta del segle XX” també infecta l’organisme sensitiu de la humanitat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.