marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

10 de juliol de 2009
0 comentaris

RUDY FERNÁNDEZ S’APUNTA AL “CAFÈ PER LA LLENGUA”

Ahir horabaixa el jugador mallorquí de bàsquet Rudy Fernàndez es va adherir a la campanya de l’Obra Cultural Balear (OCB) “Un cafè per la llengua”  (http://www.cafellengua.cat).

La campanya, entesa com una convidada general a parlar sense prejudicis ni apriorismes de la llengua catalana i de la necessitat d’augmentar-ne el seu ús social, es va iniciar el mes de gener amb el suport d’un altre esportista mallorquí de primeríssim nivell, Rafel Nadal, i fins a dia d’avui ha arribat a prop de dotze mil persones.
Sens dubte, el suport de Rudy Fernández, que aquests dies és a Campanet, seu del seu Campus de bàsquet, suposarà una empenta decisiva per acarar el segon semestre de la campanya amb noves energies i seguir marcant fites importants en aquest camí esforçat vers la naturalització de l’ús del català entre la ciutadania de les Illes Balears.

Fins ara s’han fet més de cent cafès. La campanya aprofita la xarxa associativa engegada per l’OCB i es dirigeix preferentment a clubs esportius, associacions de la tercera edat i entitats de nouvinguts, entre d’altres. Amb aquesta finalitat, s’ha elaborat i creat una gamma àmplia de material de suport, del qual en destaca la famosa tassa de cafè, que té com a finalitat fer més lleugeres les trobades. També s’han editat fulls
explicatius de la campanya, argumentaris en diferents idiomes i, fins i tot, sobres de sucre.

L’acció “Cafè per la llengua” està previst que acabi amb una gran concentració a favor de la llengua que es farà a Palma el proper mes de novembre.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.