marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

28 de desembre de 2008
0 comentaris

RECONEIXEMENT NACIONAL A CLIMENT GARAU I ARBONA

L’Obra Cultural Balear, el Grup Blanquerna i la Federació Llull, demà dilluns dia 29 i al Teatre Principal de Palma, a les 20,30 hores, retran homenatge a Climent Garau i Arbona, expresident de l’Obra Cultural Balear. Aquest reconeixement nacional, sota el lema “Un home que ha fet país”, vol exemplificar el compromís de Garau en la defensa de la llengua, la cultura i el país, i clou un any de celebracions del 45 aniversari de l’Obra Cultural Balear. L’acte inclourà la projecció d’un audiovisual sobre la vida i l’obra de l’homenatjat, les actuacions del Quartet Harmònic de Campanet i de la Coral Minuet, de Bunyola; la salutació de nombrosos amics de l’homenatjat i parlaments de Jordi Pujol i del president de l’OCB.

Climent Garau i Arbona (Palma, 1924), heretà del seu pare, Miquel Garau i Massanet, l’interès ansiós pel
saber, la passió pels àmbits oberts, pel catalanisme i el fervor per l’humanisme, tres compromisos que l’abocaren a un activisme exigent que mai no ha abandonat. Farmacèutic de professió, el 1970 va ser elegit president de l’Obra Cultural Balear, entitat impulsada per Francesc de Borja Moll, que sota
la seva direcció experimentà un fort creixement en nombre de socis, a més d’augmentar la seva presència pública arreu de les Illes Balears en uns anys d’efervescència social, cultural i política. En deixar la presidència de l’entitat, el 1976, Climent Garau entrà en la política activa, impulsant la creació de diferents formacions polítiques. El 1983 va ser un dels impulsors del Grup Blanquerna, font emanadora de debats i de reflexions sobre el nacionalisme a les Illes Balears. Per això, la veu de Climent Garau -per a ell tostemps en terra de tallafocs- esdevé molt valuosa si es vol estudiar amb rigor l’activisme cívic, cultural i polític dels darrers quaranta anys a Mallorca.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.