marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 d'agost de 2017
0 comentaris

QUE NO S’APAGUI LA FLAMA DE LES FESTES DE SANTA MARIA DE FORMENTERA

Des de l’any 1990, l’associació “Comissió de Festes de Santa Maria de Formentera” organitza cada any aquestes celebracions que esdevenen el clam formenterer a favor de la llengua i la cultura catalanes, el medi ambient i totes les altres causes socials que afecten l’illa.

Enguany, però, per distintes causes, la Comissió anuncià que renunciava a l’organització d’aquestes Festes. Aquesta renúncia, no obstant, esperonà un grup de formenterers a continuar la festa de la reivindicació i enguany n’hi tornarà a haver.

Per celebrar aquesta decisió i per animar a la participació, la Comissió de Festes ha engegat una campanya a Facebook, “Que no s’apagui la flama”, que es pot seguir a @cfsm.formentera.
Seguidament, el comunicat en el que s’explica més detalladament aquesta crònica.

LA FLAMA DE SANTA MARIA CONTINUA AQUEST 2017

La Comissió de Festes de Santa Maria havia comunicat recentment que aquest any no organitzaria les festes per manca de disponibilitat de la majoria del membres de l’agrupació.

En fer pública aquesta decisió, moltes persones ens han transmès mostres de suport, ens han donat ànims per seguir endavant i, com no, també ens han fet arribar la preocupació pel fet que aquesta aturada pogués suposar un punt i final d’una ja llarga trajectòria d’aquesta festa compromesa i reivindicativa.

Fa pocs dies s’adreçà a nosaltres un grup de persones de l’entorn de Santa Maria, antics membres i amics de les festes, tot oferint-se a participar activament per suplir les mancances d’organització que tenim en aquests moments, amb la finalitat que la flama de les Festes de la Terra de Formentera es mantingui encesa un any més.

És per això que aquest grup de companys i companyes, conjuntament amb la Comissió, hem decidit organitzar de forma excepcional, a contrarellotge i gairebé a l’últim minut, unes festes de cartell modest, però pensam que atractiu i engrescador, que permetrà a totes les persones que estimam aquesta festa trobar-nos un any més a la plaça.

El programa d’enguany consistirà en una lectura poètica el divendres dia 4 al Jardí de ses Eres, co-organitzada amb l’Obra Cultural Balear, i dissabte dia 5, ballada popular, actuació dels grups de Sweet Lure, Blues Màfia i es Saligardos, presentant el seu nou disc, i per acabar l’actuació de Projecte Mut i el final de festa amb DJ Lluís. Totes aquestes actuacions es faran a la Plaça de l’església de Sant Francesc.

Des de l’organització, aquest any representada per un ampli grup de gent (des de veterans fins a les darreres persones que hi han estat al capdavant), volem convidar tot el poble de Formentera a participar d’aquest esdeveniment, perquè pensam que la necessitat de pervivència d’una festa de caràcter lliure i crítica és més necessària que mai.

L’endemà dia 6 unirem l’energia de tothom, ens conjurarem, debatrem i segur que aconseguirem que la Comissió ressorgeixi forta i resistent per tal d’afrontar amb optimisme i energia una nova etapa.

Comissió de Festes de Santa Maria
Formentera 1 d’agost de 2017


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.