marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

17 de juliol de 2010
0 comentaris

POLÍTICS DE DIBUIXOS ANIMATS

Els dissabtes són propicis per fullejar diaris sense presses i reparar en detalls o breus que en els altres dies feiners –en no ser que s’hagi de fer el recull de premsa per al cap de gabinet- passarien per malla. Avui top amb una noticieta a la pàgina 12 del dBalears (www.dbalears.cat) que m’ha fet fer mala via amb el cafè amb llet. Resulta que el Partit Popular i Unió Mallorquina, a l’oposició a l’Ajuntament de Palma tot i que junts sumin majoria absoluta, han obligat l’equip de Govern (PSOE-Bloc), com a mesura per reactivar l’economia de la capital de l’arxipèlag, a fer convenis amb “companyies destinades a la  creació i promoció de personatges del món infantil, ja sigui a través del cinema, la televisió o de mitjans escrits, com ara els de Disney” per utilitzar-los com a reclam en els carrers comercials.

Em costa acceptar tanta barra i encara més curtor. Em costa creure que la majoria política consistorial  de Palma cregui que fent fer cabrioles a un bestiari tan universal com la beneitura, els turistes frisaran  per anar-los a veure i, a sobre, en veient-los, s’abocaran a les botigues i es gastaran fins al darrer euro.  Es deuen pensar que els turistes que ens visiten són enzes i bons d’enredar. Quan el candor es marida  amb la inòpia política infanta bestieses d’aquest calibre. I ja se sap que quan hom es blinda al  coneixement i a la reflexió, és per de més fer-li parar esment a la conveniència de respectar i fer valer,  en aquest cas, l’imaginari propi, prou ric per despertar interès als visitants. Com també és impossible, a  caps que sols pensen en la seva conveniència i la seva butxaca,  demanar-los més imaginació i no tanta   carrincloneria rància.

En el fons, ignorant l’eima del sòl que els acull i l’aire amb ce trencada i salabror que els vivifica, no temen ni fer el ridícul ni ridiculitzar-los a tots. Aquests espècimens del deseiximent polític se’n riuen dels nostres sants i de les nostres festes per major glòria de la metròpoli i de Walt Disney. Què és de ver que la política està farcida d’homo apeemes!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.