marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de març de 2020
0 comentaris

NO CALEN CRÒNIQUES DEL CONFINAMENT

D’aquest temps confinat trencadís o trencat del tot molts en fan crònica, bé per distreure’s de l’excepcionalitat del moment o bé per esplugar les reaccions de tothom davant qüestions diverses en escenaris reduïts on el xiuxiueig es pot prendre com cridòria. L’aïllament forçat és probable que apregoni la solitud i les capacitats de comunicació que no siguin a través dels ginys de transmissió. Per ventura es pot afirmar que, confinats, estam  més entotsolats que mai. Vivim un temps nou, cert, que és mal de fènyer perquè no es veu el punt de llum de la sortida del destret.

Temps estrany i fronterer amb la l’absurd, sí. He vist, per exemple, que a un sense sostre de Barcelona l’han multat per no seguir l’ordre de confinament. Una prova fefaent que la bogeria grimpa i bota com li ve de gust ara que els carrers juguen a ser deserts. Malauradament seria massa demanar al multador del clochard que pensés una mica; que fes anar, ni que fos per un moment, la clepsa. D’acord, ha seguit escrupolosament el decret i la norma, ningú no li ho pot retreure i no seria descabdellat que el condecoressin per aquesta heroïcitat, però no calen moltes llums per comprendre que el sense res no té ni on confinar-se. Perquè, doncs, abans de multar-lo, abans de castigar-lo amb la norma, no el porta on pugui passar el confinament?

Altrament es pot dir dels militars que desfilaren fatxendes i perdonavides per alguns carrers de Palma sense cap mena de protecció, evident, i sense cap altra missió que fer sonar a tota potència la Marxa Reial. No treu cap enlloc, tanta beneitura o bestiesa. I no obstant, ha passat, deu passar i tornarà a passar perquè es tracta de membres de l’exèrcit i, com se sap, aquests peons tenen carta blanca per demostrar les seves incapacitats allà on sigui i manifestar-les com sigui.

De veres que d’aquest confinament l’única crònica alliçonadora seria la que recollís fets com aquests i altres dades que deixassin palesa la incoherència, la buidor i la incúria de les mitjanies i mediocritats –i en excessius casos clarament incompetències- de qui comanda i en fa ostentació, sobretot si porta corona vírica.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.