marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de març de 2018
0 comentaris

MAL SOBRE MAL I PEDRA PER CAPÇAL

Fa dos dies es feren malbé 81 pedres de la Naveta des Tudons de Ciutadella. No n’espenyaren cap; les pintaren, la qual cosa no minimitza gens l’atemptat. L’autor o autors anaven a fer mal ben aposta, sens dubte; sabien perfectament que feien més destrossa amb un esprai de pintura negra que no amb una maça o un martell. D’aquesta manera, el seu acte, a més de ser una bretolada que enrabia, exaspera i fa oi, expressa amb molta claredat el menyspreu i no sols vers el nostre patrimoni, sinó vers la civilitat.

Aquest/a/s/es indesitjable/s també han actuat –forma fina de dir que han emporcat- a Punta Nati i no sorprendria que n’apareguessin més a altres elements del patrimoni material menorquí. Ja sabem que«Mal sobre mal, i pedra per capçal», això vol dir que les desgràcies i els mals solen acumular-se damunt les mateixes persones, en aquest cas damunt les pedres que diuen com som.

D’indesitjables el món n’és ple i el nostre món més casolà no n’està exempt, per desgràcia. I aquest/a/s/es dels gargots negres sobre pedres sagrades han aconseguit el que volia/en des del més bastard anonimat: mostrar i amplificar la seva destrossa. Probablement mai no trobarem el/s la/les embrutador/a/s/es, però que sàpiguen que són avorridors; que, efectivament, ens han tocat els oremus; i que netejarem les pedres sagrades costi el que ens costi perquè són el nostre mirall. Un mirall que, malauradament, també reflecteix el seu menyspreu.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.