marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

11 d'agost de 2022
0 comentaris

MAI NO PASSA RES

La calor empeny, la sequera avança a un ritme gens menyspreable i ningú no s’atreveix a proposar de fer rogatives perquè plogui. Si almenys cantàssim la cançó “Aigo”, de Maria del Mar Bonet, que comença dient: “Aigo, vos demanam, aigo / i vós, senyor, mos dau vent / i mos girau ses espatlles / i feis com qui no mos sent”; i acaba: “Abans, senyor, éreu horts, / ara, senyor, pols i vent. / Abans, senyor, éreu gent, / i ara, on és, on és sa gent?”

No hi és, la gent. La gent hiverna o estiueja. Tanmateix no passa res. No ha de passar res. El cap de l’estat espanyol menysprea la dignitat dels colombians no respectant un dels símbols del seu alliberament i l’endemà, aquest mateix cap d’estat, rei per més senyes, es passeja per Palma ben tranquil, amb calçons curts i ulleres de sol, com el primer gran turista que és, amb la reina no emèrita i ses filles, i no consta que comprassin res enlloc. No compren res, només baden, perquè han arribat en un paquet turístic del tot inclòs que els hem regalat. Tampoc ningú no li recrimina l’ofensa als colombians. Fa tanta calor…

No passa res perquè res no ha de passar. La presidenta Cladera regala sense consultar-ho als seus socis de govern un milió i mig d’euros al RCD Mallorca perquè faci promoció turística de l’illa, en el plenari hi voten en contra, però és igual: el RCD Mallorca tendrà la milionada i els socis de govern de la presidenta Cladera seguiran com si res no hagués passat. Tots sabien com acabaria tot plegat.

Res no passa i res no ha de passar, si és que passi res. On és, la gent? Fent que res no passi.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.