marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

23 de febrer de 2012
0 comentaris

L’OCB I L’ANUNCIADA VAGA DE FAM PELS NOSTRES DRETS LINGÜÍSTICS

L’Obra Cultural Balear valora i respecta la decisió presa per un grup de membres de l’associació Jubilats per Mallorca de començar una vaga de fam en defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants, que es troben greument amenaçats per la política del Govern Bauzá. Per a l’entitat, això és una mostra més de l’oposició social a la reforma de la Llei de Funció Pública, que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística i viola el dret dels mallorquins a fer servir la seva llengua en les seves relacions amb l’administració pública.

Arran d’aquest anunci, l’OCB torna a exigir al president del Govern, José Ramon Bauzá, que aturi la seva política de bel·ligerància contra la llengua pròpia de les Balears, que fins ara només ha aportat malestar i crispació. L’entitat considera que el president encara és a temps de rectificar i tornar al consens en matèria de llengua, com li han demanat reiteradament ajuntaments de diferent color polític, els sindicats, els juristes, sectors de l’Església, l’oposició parlamentària, membres destacats del seu propi partit i més de 12.000 ciutadans que han presentat al·legacions contra la reforma.

L’OCB rebutja també els darrers retocs introduïts a l’avantprojecte, que eliminen l’obligació que tenen els policies locals d’entendre els ciutadans i que retarden un any la catalogació de les places els funcionaris de les quals han de tenir coneixements de català. Per a l’entitat es tracta d’un nou insult i una nova humiliació contra els mallorquins, que té com a objectiu eliminar l’ús de la nostra llengua de tots els àmbits de l’administració pública. Per altra banda, l’OCB també considera inacceptable, i una nova mostra de menyspreu a la ciutadania, l’afirmació de l’actual Govern de no respondre a les al·legacions presentades per més de 12.000 persones.

L’Obra Cultural Balear fa responsable José Ramon Bauzá del clima de crispació social que estan provocant les seves mesures contràries a la llengua catalana i a la cohesió social, i denuncia l’intent de l’actual Govern d’aniquilar les senyes d’identitat del nostre poble.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.