marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

17 de setembre de 2013
0 comentaris

L’OCB EXPRESSA EL SEU SUPORT TOTAL ALS MESTRES EN VAGA

Al mateix temps, urgeix la dimissió dels responsables de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, que provoquen el malestar de la comunitat educativa.

 

Segons les dades de què disposa l’Obra Cultural Balear, el seguiment de la vaga indefinida va ser de més del 90% dels docents de les Illes Balears, que sumaren les seves veus per reivindicar una escola pública de qualitat i en català, la qual cosa significa un èxit indiscutible de la vaga.

També va ser un èxit la concentració davant del Consolat de la Mar, amb la qual es demanà, una vegada més, la immediata retirada del Tractament Integral de Llengües imposat des del Govern a cop de decret-llei.

Amb tota la comunitat educativa i científica en contra, una vaga de professors amb un seguiment de més del 90% i amb l’advertència que significa la suspensió cautelar decretada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el Govern no té més opció que rectificar la seva nefasta política educativa que deteriora la qualitat de l’ensenyament i cerca fer recular l’ús de la llengua catalana a les aules.

Sobren motius per demanar la dimissió immediata o l’immediat cessament dels responsables de la Conselleria d’Educació, que amb la seva política insensata han causat un gran malestar a la comunitat educativa, imposant a les aules criteris polítics en comptes de pedagògics.

L’Obra Cultural Balear demana una vegada més que els responsables de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, encapçalats per la Consellera i el Secretari Autonòmic, dimiteixin de manera immediata i que el Govern abandoni la persistent idea d’imposar un sistema d’ensenyament imprudent i desaconsellat per educadors i pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Així mateix, l’Obra Cultural Balear també demana la ràpida rectificació i retirada de la llei de símbols, la llei de convivència i tota quanta normativa atempti contra el funcionament normal de l’ensenyament a les Illes Balears i contra la llengua i cultura pròpia de la comunitat.

De la mateixa manera, l’Obra Cultural Balear dóna suport i es solidaritza amb la comunitat educativa, amb tots els professors en vaga per una educació pública de qualitat i en català, tot sense oblidar els tres directors sancionats de Maó.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.