marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 d'octubre de 2013
0 comentaris

L’OCB DEMANA LA RETIRADA IMMEDIATA DEL “TIL” I LA DIMISSIÓ DELS MÀXIMS RESPONSABLES DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

L’Obra Cultural Balear no pot més que fer una valoració molt positiva i felicitar els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers per la fita històrica de diumenge passat, dia 29 de setembre. El monocromisme en verd va tenyir els carrers de les Balears en un acte democràtic sense precedents en la història de Mallorca i de les altres illes.
Més de 100.000 persones a tot l’arxipèlag sortiren als carrers amb el que s’ha denominat “tsunami verd” per demanar una educació de qualitat, sense imposicions, amb la llengua catalana com a vehicular, així com la retirada de la llei de símbols o de la llei de “convivència”. Un acte multitudinari que desbordà totes les previsions i que mostra el complet suport als professionals de l’educació.
Després de dues setmanes amb els docents en vaga, en defensa de l’educació de qualitat i contra la imposició del Tractament Integrat de Llengües a les aules, i amb una manifestació històrica sense precedents a les Illes Balears, el Govern Bauzá té l’obligació d’escoltar el missatge d’aquesta manifestació històrica i retirar sense més demora aquesta mesura, a més de cessar urgentment els màxims responsables de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

El govern Bauzá no té altra sortida digna que replantejar-se les seves polítiques antimallorquines des de la mateixa base i rectificar immediatament tal com la societat els va demanar diumenge sortint al carrer.

L’Obra Cultural Balear exigeix als governants que reconeguin l’error que han comès imposant aquesta nefasta mesura a les escoles sense escoltar ni els professionals ni el TSJIB i que, vist que no són capaços de manejar aquesta situació i d’escoltar el clam de la societat illenca, no poden fer res millor que abandonar el seu càrrec.

A més, l’Obra Cultural Balear denuncia la prohibició de la concentració davant la Conselleria d’Educació que s’havia de dur a terme el dimarts dia 1 d’octubre a partir de les 12 hores, per “no haver-hi motius justificats”.

Davant aquests atacs als drets fonamentals dels ciutadans, com és el de la manifestació, el govern no ha pogut més que prohibir injustament una concentració pacífica amb una excusa paupèrrima.

Per acabar, recordam que mestres i professors continuen en vaga. A ells tornam a adreçar-nos per transmetre’ls una vegada més el nostre suport i admiració i encoratjar-los per continuar defensant el futur de la nostra societat que avui s’asseu a les aules.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.