marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

27 de setembre de 2014
0 comentaris

L’OCB CONSIDERA INSUFICIENT LA MARXA DE CAMPS

L’Obra Cultural Balear considera positiva la marxa de Joana Maria Camps de la Conselleria d’Educació. L’entitat considera que la seva gestió ha estat marcada, més enllà de les seves sortides de to i les seves mancances culturals, pel seu desconeixement del món educatiu i per la seva obediència cega a les directrius del president Bauzá. Tot això ha provocat una degradació sense precedents de les llibertats democràtiques i de la qualitat de l’ensenyament a les Illes Balears. L’aturada definitiva del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia ha fet que la seva posició fos insostenible.

L’OCB, no obstant, considera insuficient el canvi de consellera si no va acompanyat d’un canvi de 160 graus en la política del Govern. És per això que l’entitat exigeix a Núria Riera, la nova consellera, que aprofiti l’anul·lació del TIL per rectificar i per obrir una via de diàleg amb la comunitat educativa i amb el conjunt de la societat. Cal que l’executiu recuperi el consens bàsic que havia caracteritzat les polítiques lingüístiques i educatives fins a l’arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del Govern. Cal un retorn a la situació de normalitat que era la principal característica del sistema escolar de Balears anterior a l’aprovació del TIL. Cal recuperar els acords entre totes les forces polítiques i socials per donar estabilitat a l’ensenyament, que és la base del futur de la nostra societat. S’ha d’haver acabat jugar amb l’educació dels nostres fills i filles.

La reacció del conjunt de la societat contra la prepotència, l’autoritarisme i l’abús de poder del Govern Bauzá obliguen la nova consellera a escoltar i a consensuar per, entre tots, posar les bases del sistema educatiu dels propers anys, que no hauria d’estar condicionat pels canvis de Govern. Cal que el Govern faci una aposta clara per una educació en català i de qualitat, amb la incorporació progressiva d’un tercer idioma i amb la inversió pública necessària. L’Obra Cultural Balear espera que sigui així pel bé de tots.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.