marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de novembre de 2014
0 comentaris

L’OCB A LA JORNADA MUNICIPALISME I COMUNICACIÓ

Avui, al Teatre de Lloseta, s’hi ha celebrat la Jornada “Municipalisme i comunicació”, una iniciativa de l’Ajuntament d’aquesta Vila i de la seva regidora de Cultura Pepi González que cal qualificar de molt oportuna. Primerament, perquè la irrupció de les noves tecnologies i, en concret, de les noves xarxes socials, ha transformat de forma important les tradicions comunicatives de les administracions públiques. I, secundàriament, perquè la crisi que experimenten les representacions públiques ciutadanes, en concret la política, comporten una desafecció notable.

Tanmateix, l’Ajuntament de Lloseta fonamenta l’interès de la Jornada en què en els darrers anys les iniciatives de participació ciutadana han assolit alt poder influent. No obstant, es demana si la ciutadania coneix l’abast i les competències de les polítiques municipals.

A aquesta Jornada hi ha estat convidada l’Obra Cultural Balear que, a través del seu president, ha parlat de com pot influir l’associacionisme en la gestió pública municipal. El president ha fet un repàs de les actuacions més importants dutes a terme per l’entitat des de la seva fundació, de les activitats de les seves seus territorials i de les campanyes dels darrers anys que han posat de manifest que l’activisme associatiu, si és potent i mantingut, pot influir molt positivament en la gestió pública municipal.

Després de recordar que l’Obra Cultural Balear de sempre ha entès que la cultura és la porta de la llibertat i que només es pot dir lliure el poble que és cult i que cultiva, el president de l’entitat ha conclòs que l’associacionisme no sols ha d’influir en la gestió municipal, sinó que, necessàriament la gestió municipal ha de comptar amb l’associacionisme per una raó bàsica: si els ajuntaments són les institucions públiques més properes al ciutadà, les associacions són l’expressió mancomunada de la ciutadania organitzada.

TOC I PAM
01.09.2009 | 1.48
POSSUM SURGERE?
11.02.2021 | 7.36

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.