marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de novembre de 2010
0 comentaris

L’IEC HOMENATJA AINA MOLL

Ahir, de manera formal, s’inaugurà la delegació a Palma de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que, provisionalment i mentre duren les obres de rehabilitació de Ca n’Oleo, compartirà espais amb la seu de l’Institut Ramon Llull. La inauguració inclogué una taula rodona en homenatge a Aina Moll a la que l’IEC volia reconèixer i agrair la seva contribució al coneixement i a la normalització del català, i les seves aportacions a la Secció Filològica.

Hi prengueren part el seu germà i editor, Francesc Moll; Damià Pons, el delegat de l’IEC a Palma; Isidor Marí, president de la secció Filològica de l’Institut; el doctor Joan Veny, lingüista i membre de l’IEC, i Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Aina Moll, que el mes d’agost celebrà els vuitanta anys, és llicenciada en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Francès de l’Institut Joan Alcover de Palma (1961-1995). Col·laborà en el Diccionari català-valencià-balear i féu enquestes dialectològiques per a l’Atlas   lingüístico de la península Ibérica. Ha dirigit les col·leccions de l’Editorial Moll i de l’Escola d’Idiomes de l’Estudi General Lul·lià. Autora de nombrosos articles i llibres de text de llengua francesa. Ha estat membre de diferents comissions, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya  (1980-1988) i coordinadora de l’àrea I del Segon Congrés de la Llengua Catalana (1986) i de la Campanya interinstitucional de Normalització Lingüística de les Illes Balears (1990-1995). És sòcia fundadora de l’Obra Cultural Balear i membre del Grup Català de Sociolingüística. Ha rebut el Premi  Marià Aguiló de l’IEC (1988), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1988) i el Premi  Ramon Llull del Govern Balear (1998).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.