marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

11 d'octubre de 2019
0 comentaris

LES MILOQUES DE CAS CONCOS DEL CAVALLER

El meu preceptor menor va amb un gust que omple de tranquil·litat i coratge a l’Escoleta Infantil Sa Miloca, de Cas Concos del Cavaller. El preceptor major també hi anà en el seu moment i amb el mateix interès i ganes. I és així perquè les tres educadores que en tenen cura posen tota la sensibilitat i la saviesa en l’atenció permanent a les criatures al seu càrrec. Són ben conscients, per això, que tracten matèria molt delicada i la tracten amb extrema exquisidesa.

L’Escoleta és de titularitat municipal, de l’Ajuntament de Felanitx, que té externalitzat el servei. L’empresa que fins ara la gestionava va fer fallida i va deixar penjades, això és devent nòmines, les treballadores. I tanmateix ningú no va notar aquest greuge en el tractament dels infants, que seguí sent exquisit i engrescador.

L’ajuntament felanitxer convocà un nou contracte públic que, segons sembla, s’ha resolt en fals, la qual cosa ha tornat a deixar amb l’ai al cor les tres educadores de l’EI Sa Miloca. I això no obstant, malgrat els neguits i les incerteses, les nines i els nins que van a l’escoleta segueixen sent tractats exquisidament.

No seria molt demanar que l’Ajuntament de Felanitx, com a titular de l’escoleta, valoràs com es mereix la dedicació de les educadores i miràs de trobar una solució a la seva incertesa.

Si el meu preceptor menor plora quan no pot anar a escola per això o per allò, és perquè s’hi sent ell i troba els espais per ser-ho gràcies a les educadores. Per això, que ho és tot, cal posar-se al seu costat, jo m’hi pos, i maleir la desatenció que senten. Amb vosaltres sempre, educadores, i més ara que passau per lloc estret.

La miloca tant pot ser un ocell, semblant a un mussol, o un estel, i per això l’escoleta es diu així. Però també pot ser, segons ens diu el Diccionari Català-Valencià-Balear, una “persona esburbada, poc entenimentada o que fa nosa; aquell que aparenta molt però en realitat val poc”, i també, a Menorca, “esbart de núvols negrosos que van pausats i desfets i solen persistir molt temps”. Fora bo que l’Ajuntament de Felanitx, com a titular del centre, no convertís l’escoleta de Cas Concos del Cavaller ni en res esburbat ni en una nuvolada negra.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.