marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

6 d'agost de 2022
0 comentaris

LA XIMBOMBA REVOLTADA

Anit, davant de nombrosos resistents es va presentar en els estudis Ona, a Bunyola, el disc “La Llei d’Ohm”,  la darrera obra de Miquel Brunet, que compta amb la col·laboració de Biel Majoral i del glosador Macià Ferrer, autor dels textos. També hi intervingué el músic i escriptor Tomeu Matamalas per presentar l’obra, que pren la ximbomba com allò que és, un instrument de resistència, però també de revolta.

Si la ximbomba resisteix tots els embats que la volen ignorar, també resisteixen els instruments analògics davant dels embats digitals. Així, combinant la instrumentació analògica amb el ritme del nostre instrument més orgànic, això és, més vital, es crea aquesta “oda electrònica a la ximbomba i a la resistència”.

Miquel Brunet és autor de risc per convicció, perquè només des de la gosadia es pot crear lliurement i fer arribar amb la més plena claror allò que es vol transmetre. I també és autor arriscat perquè s’atreveix a dir que estima aquesta terra i tot allò que la identifica; i que fa i farà tot el que sigui al seu abast per defensar-la i per rebel·lar-se contra tot allò que l’agreuja.

Per tot això i pel clam a favor de la cultura nostra cada cop més amenaçada, cal escoltar i sentir aquestes 10 seqüències analògiques per acompanyar una ximbomba.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.