marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 de juny de 2016
0 comentaris

LA RUTA RAMON LLULL COM A ITINERARI CULTURAL EUROPEU

A proposta i amb la col·laboració del Cercle d’Economia de Mallorca, el Consell de Mallorca vol fer una aportació específica al set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull en què la cultura estigui imbricada en el progrés, el benestar social i també amb la revitalització i la modernització de la vida econòmica de les Illes Balears, especialment de Mallorca. Per això proposa la creació de la “Ruta Ramon Llull” com a Itinerari Cultural Europeu.

Ahir en el Monestir de la Real es llançà la idea davant una nodrida representació dels àmbits econòmics, sindicals, socials, i culturals.

L’Itinerari Cultural Europeu és un distintiu atorgat pel Consell d’Europa a les rutes, recorreguts i trajectes que aglutinin una sèrie de valors. Es tracta d’un patrimoni cultural viu, democràticament definit no només per la seva bellesa o antiguitat, sinó perquè facilita l’intercanvi, l’enriquiment mutu, la cooperació i la creació d’una identitat europea comuna.

Amb els itineraris culturals es vol anar més enllà del simple llançament de productes culturals o turístics i s’aposta per la protecció dels valors culturals europeus per fomentar noves formes de trobada entre la ciutadania, posar en valor patrimonis poc coneguts i desenvolupar programes de cooperació.

Les característiques que acompanyen Ramon Llull són les que fan possible que aquesta ruta que es proposa estigui en consonància plena amb l’Acord sobre itineraris culturals del Consell d’Europa.

La ruta s’emmarcaria dins l’espai dels estats següents: Espanya, França, Itàlia, Alemanya -atesa la importància que té la Universitat de Friburg sobre la temàtica lul·liana- Tunísia, Algèria, Xipre, Armènia i Israel. Els llocs i les poblacions implicades en cada un dels països podria ser el següent: a Espanya, a més dels llocs lul·lians de Mallorca, Sant Jaume de Compostel·la i Barcelona; a França, Santa Maria de Rocamador (Querci), Montpeller, París, Lió, Poitiers, Marsella, Avinyó i Viena del Delfinat; a Itàlia, Roma, Gènova, Nàpols, Lucera, Pisa, Messina i Monreale (Sicília); a Tunísia, Tunis; a Algèria, Bugia; a Xipre, Limassol; a Armènia, la costa d’ Iskenderum; i a Israel, Jerusalem.

Una bona iniciativa, sens dubte, que posarà Mallorca i Ramon Llull en tots els mapes europeus de qualitat i excel·lència.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.