marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 d'abril de 2013
0 comentaris

LA RAMPA DELS JUTJATS EN EL MAPA TURÍSTIC

Hi ha observadors, gazetaires, opinadors i altres conspicus analistes de les dinàmiques illenques, que sostenen que la imputació de Cristina de Borbó en la causa que se segueix contra el seu marit i l’institut Nóos, més enllà de l’estricta anàlisi penal,  perjudicarà, a la llarga i a la curta, el turisme de Mallorca i extensivament el de les altres illes. 
No ho crec així. De fet, la màxima de qui percaça la popularitat és que es parli d’ell, encara que sigui malament; del que es tracta és de mantenir-se en els papers, les imatges i els comentaris. I ja se sap que en aquestes illes nostres tot és bo si pot servir d’esca i reclam per a turistes, ja siguin els patis de les cases bones o els 300 anys del naixement de fra Ginebró Serra.
Per això, la propaganda de Palma que fan l’exhandbolista d’elit, la princesa en destret i tota la colla de declarants il·lustres mereix ser inclosa en la programació de “Passion for Palma”. Com es diu en el web municipal dedicat al turisme, “Civilitzacions il·lustres com els fenicis, els romans, els vàndals, els bizantins, els musulmans i els cristians han marcat l’evolució de la ciutat. Amb els anys, Palma s’ha transformat en una ciutat moderna, cosmopolita i rica en propostes, que rep el visitant amb els braços ben oberts, durant tot l’any”.

Per tant, incloem en els itineraris turístics la rampa dels jutjats per la que desfila el bo i millor de qui més pinta a l’Estat. A més, la davallada –desafiant o temorenca- dels declarants és com si fos una baixada als fangars de la realitat; una veritable metàfora de la vida que no du sabates.

Per això, caldria que no prosperàs el recurs presentat pel fiscal Horrach en contra de la imputació principesca decretada pel jutge Castro. Sap què ens jugam, el fiscal? Dia 27 d’aquest mes, dissabte, si es manté la imputació, a Palma no hi cabrà una agulla. Entre periodistes, policies, tècnics de ràdio i televisió, passavolants i xafarders de tota mena, farem el ple, sens dubte.  Hotels, taxistes, bars, restaurants i altres establiments d’oci veuran amortides moltes estretors. Què es pagaran pels millors balcons amb vistes privilegiades a la rampa? Quants d’entrepans, cafès, til·les, conyaquets i altres surets vendrà el bar “Es Suprem”?

Sap greu pels monàrquics i tota l’àmplia gamma de llepaculs palatins i taverners, però que pensin que de la desgràcia de Judes, sant Macià en tingué ventures. Tot sigui per afavorir el turisme que tant freturam.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.