marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

1 d'octubre de 2014
0 comentaris

LA LLIBERTAT SEGONS BAUZÁ I L’OPROBI DELS PRESSUPOSTS

Segons José Ramón Bauzá, la persona més esclava tant del personatge grotesc en què s’ha convertit com de la ideologia que el fa odiar tot allò que té a veure amb la catalanitat, la immersió lingüística és “un sistema que limita, no dóna llibertat i no és el millor per als nostres fills“. Més roí, impossible. Atenent aquesta ofensa a la vergonya i al seny s’imposa demanar-li per què menysprea i indignifica les 11.657 famílies illenques (el 77%) que aquest curs han escolaritzat per primera vegada els seus fills i que han triat el català com a llengua vehicular.

En paral·lel a aquesta capsigranyada impresidencial, el mi(si)nistre Montoro presentava els pressuposts generals de l’Estat que segueixen ignorant les illes nostres i que perjudiquen seriosament la nostra salut i -aquests sí- engabien la nostra llibertat. La solidaritat governamental espanyola ens assigna per a l’any vinent 138,45 milions d’euros, és a dir, 124,54 euros per barba balear. Comparativament, els de Castella i Lleó, que quantitativament són tants com nosaltres aproximadament, en rebran 669.

Bauzá, enlloc d’atiar l’odi contra tot allò que ens identifica o ens personalitza, el que hauria de fer és muntar en còlera contra aquesta flagrant injustícia i liderar la revolta contra aital depredació. Ni que fos per fer costat al 24,2% dels illencs que viuen per sota del llindar de la pobresa, dos punts per sobre de la mitjana estatal, que és del 22,2%. Això vol dir que aquesta gentada nostra ha de viure amb 15,33 euros diaris; o, per entendre millor la tragèdia, amb 460 euros mensuals. La quarta part de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs sols poden aspirar a sobreviure precàriament i l’impresident Bauzá literalment i efectiva els ignora.

Ahir, curiosament i com si fos en acte de protesta, la bandera espanyola de Cort onejà amb l’escut cap per avall tot lo dia i ningú n’advertí l’oficialitat. És mal de creure que s’hagués hissat així a posta, però la descurança del funcionari encarregat del banderam va ser molt ben rebuda per una part gens menyspreable dels ciutadans.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.