marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

8 d'abril de 2015
0 comentaris

LA LLENGUA CATALANA, EXPOSADA

Avui, dimecres 8 d’abril, ha arribat a Palma, a Can Alcover, l’exposició “1714-2014. Una llengua cap a la llibertat – Realitat i vitalitat de la llengua catalana”, després de romandre un mes a Manacor, acollida per la Institució Pública Antoni Maria Alcover.
Es tracta d’una exposició promoguda per la FOLC (Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana), el comissari de la qual és Jordi Solé i Camardons, sociolingüista, bon coneixedor de la situació actual de la llengua catalana. El disseny dels plafons a tot color és obra de Cèsar Amiguet.
L’exposició mostra en 20 plafons la realitat de la llengua amb els següents eixos temàtics: els territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics, la vitalitat i la història de la llengua catalana. Expressa la realitat tal com és, subratllant la vitalitat enorme de la llengua, malgrat els segles de persecució lingüística que ha hagut de suportar.
Aquesta exposició és l’actualització del setembre de 2014 de l’exposició de la FOLC inaugurada l’any 2008.
Les principals novetats són, a part de l’actualització imprescindible de les dades, la descripció dels fets més actuals, en especial la persecució de la llengua dels darrers anys, les mobilitzacions per la llengua a l’ensenyament a tots els Països Catalans, el moviment sobiranista a Catalunya i, al mateix temps, la important presència del català en els camps de la cultura, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies.
A part del text, també s’han canviat i afegit moltes imatges que confereixen a l’exposició una gran vistositat.
Precisament el contingut i la vistositat de l’exposició ha fet que ja s’hagi desplaçat per tots els territoris de llengua catalana.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.