marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

20 de març de 2012
0 comentaris

LA FEDERACIÓ LLULL DÓNA SUPORT A LA MANIFESTACIÓ PEL CATALÀ A PALMA

La Federació Llull, formada per l’Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural, ha fet públic el seu suport a la manifestació que el diumenge 25 de març recorrerà Palma per amb el lema “Sí a la nostra llengua”. L’entitat considera que cal actuar de forma conjunta davant les agressions a la llengua catalana que el Partit Popular està promovent als diversos territoris dels Països Catalans.

Per a la Federació Llull, el govern de José Ramon Bauzà ha iniciat una ofensiva lingüística sense precedents a les Illes Balears. Divendres passat, per exemple, l’executiu illenc aprovava el projecte de Llei de la Funció Pública, a partir del qual el català deixa de ser un requisit per obtenir una plaça pública en l’administració autonòmica. Segons la Federació Llull, l’aplicació d’aquesta normativa afeblirà encara més la situació de llengua catalana a les Illes Balears i llevarà al català, a la pràctica, la condició de llengua oficial d’aquest territori.

“Una mostra més”, segons l’entitat, “d’un procés que inclou també, la modificació de la toponímia històrica de les Illes Balears per incloure les denominacions en llengua castellana i que buida de contingut la consensuada al Parlament Balear Llei de Normalització Lingüística de 1986”.

La Federació Llull considera que aquestes polítiques formen part d’una estratègia del Partit Popular per reduir l’ús social de la llengua catalana a la mínima expressió i que vulnera els drets dels catalanoparlants, garantits també a l’Estatut i a la Constitució Espanyola. En aquest sentit, la federació ha demanat la retirada de la nova Llei de la Funció Pública i ha recordat que aquesta legislació està provocant moltes mostres de rebuig, com per exemple les més de 12.000 al·legacions presentades a l’avantprojecte de la llei, o la més dramàtica, la vaga de fam del professor jubilat mallorquí Jaume Bonet.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.