marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

7 de novembre de 2013
0 comentaris

LA FEDERACIÓ LLULL CRIDA A DEFENSAR EL PROJECTE DE CANAL 9

La Federació Llull crida a defensar el projecte de Canal 9 com a televisió pública i de qualitat en la nostra llengua. Considera que la decisió del president Fabra és un nou atemptat contra l’espai comunicatiu propi.

La Federació Llull, que aplega Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià, considera la decisió del president Alberto Fabra de tancar RTVV com un greu error:
     – primer, perquè significa desmantellar el que hauria de ser un dels principals instruments de cohesió del País Valencià i de promoció de la llengua i cultura pròpies, i d’una indústria audiovisual pròpia;

     – segon, perquè els Països Catalans necessiten mitjans de comunicació públics, de qualitat i en llengua catalana;

     – i tercer, pel cost econòmic que implica, i que molt probablement serà molt major que el de mantenir l’ens.

     Les tres principals entitats culturals dels Països Catalans observen amb preocupació com, seguint el precedent recent de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM), els mitjans públics en la nostra llengua pròpia pateixen una nova amputació. Un nou atemptat contra una cultura minoritzada per l’estat espanyol, que també atempta contra la diversitat cultural i el dret a la informació.

     La Federació Llull
creu que cal aprofitar aquesta mala notícia per reforçar i treballar més decididament que mai per consolidar un espai propi de comunicació als Països Catalans. Per consolidar una estructura que es mantingui ferma davant noves amenaces contra els mitjans de comunicació públics, de qualitat i en la nostra llengua.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.