marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

7 de maig de 2013
0 comentaris

JOVES PER LA LLENGUA ESTUDIA MESURES LEGALS CONTRA POSIBLES COACCIONS O INTIMIDACIONS ALS CENTRES EDUCATIUS

Joves per la Llengua ha enviat una carta als centres educatius per recordar que els inspectors d’Educació no poden prendre declaració dels alumnes sense la presència dels seus pares. Igualment, estan estudiant la possibilitat de traslladar aquests fets a l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor perquè els investigui. Als JMPL els sorprèn que 18 anys després del primer Correllengua i després que en totes les edicions hi hagin participat centres educatius i polítics de tot l’espectre ideològic de Mallorca, la Conselleria d’Educació iniciï ara actuacions per investigar no saben què.

El document que han adreçat als contres diu així:

Els Joves de Mallorca per la Llengua estam molt satisfets per la participació del vostre centre en l’edició d’enguany del Correllengua. Ha estat una activitat lúdica i exemplar per defensar la nostra llengua.

Des del 1995 Joves de Mallorca per la Llengua organitza el Correllengua, i des d’aleshores són moltíssims els centres educatius que s’han sumat a la nostra iniciativa. El Correllengua és una mostra del suport transversal de la nostra societat a la llengua catalana. De fet, en totes les edicions (inclosa aquesta) hi han participat càrrecs polítics de totes les ideologies i tots els partits.

És per això que ens sorprèn que la Conselleria d’Educació hagi iniciat actuacions als centres educatius a instàncies d’un grupuscle extremista per aclarir no sabem què sobre el Correllengua als centres educatius.

Davant la possibilitat que algun inspector de la Conselleria d’Educació es presenti al vostre centre, us recordam que no és permès que prengui declaracions dels alumnes menors d’edat sense la presencia dels seus pares. Consideram que, si això es produeix, és interessant que els pares estiguin informats dels seus drets i dels dels seus fills, per si volen presentar la denuncia oportuna.

Tanmateix, Joves per la Llengua estudia la possibilitat de traslladar el cas a l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

Una vegada més us donam les gràcies per haver contribuït a l’èxit del Correllengua 2013.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.