marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 de febrer de 2015
0 comentaris

JAUME SANTANDREU POSA FI AL SEU ENCADENAMENT

Jaume Santandreu ha decidit abandonar el seu encadenament a Sa Casa Llarga, tot i que manté la seva “ocupació” de la finca. Considera el lluitador infatigable que la seva acció ha produït efectes molt positius a la causa que encapçala: la dignificació de l’exclusió social més extrema. La beneficència que es restaura mica en mica, insisteix Santandreu, no fa altra cosa que despersonalitzar les persones freturoses tot alienant-les i descomprometre la ciutadania envers aquestes persones. El ressò de la seva acció ha obert i amplificat el debat, que era allò que es perseguia.

En paral·lel, el futur dels tallers que Can Gazà, institut contra l’exclusió social manté a Sa Casa Llarga des de fa sis anys sembla que s’aclareix amb la implicació de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), depenent del Consell de Mallorca. Aquestes dues raons, a parer de l’exmossèn, són suficients per posar fi a l’encadenament. Tanmateix, insistí, no pensa lliurar Sa Casa Llarga a la propietat, que ha presentat per via civil l’ordre de desnonament.

Ara, digué Jaume Santandreu, s’obre un altre front de lluita: aconseguir els fons econòmics necessaris per cobrir totalment les despeses del lloguer de les naus on, previsiblement, s’hi instal·laran els tallers de roba, mobles i llibres de segon ús. Per això, Can Gazà, institut contra l’exclusió social, informà Santandreu, en els propers dies pensa fer una crida als seus amics i col·laboradors perquè s’impliquin en el pagament del lloguer.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.