marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 de novembre de 2016
0 comentaris

INTERÈS DEL 2% EN CULTURA

EL Govern de les Illes Balears ha creat un lloc web dedicat al projecte de pressuposts per a l’any vinent: http://pressuposts.caib.es/www/ant/pr2017/index.html. No m’he llegit les gairebé quatre centes pàgines que ocupen, però sí que he anat directament a mirar el pressupost total de despeses que puja a 4.646.729.494, una xifra que em costa d’apamar. Immediatament després he anat a mirar la despesa prevista a la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, i la xifra que hi he vist reflectida sí que m’ha semblat abastable: 84.126.299 euros. És a dir, el pressupost dedicat a aquesta àrea (dividida en les direccions generals de Cultura, Participació i Transparència, Política Lingüística i d’Esports i Joventut) representa poc menys del 2% del pressupost total.

Davant això, el compte és molt bo de fer: de cada 100 euros que es gastarà el govern d’aquí, només dos es destinaran a la transparència, a la cultura i a l’esport, quantitat que em sembla una misèria, la qual cosa em fa dir que aquestes matèries no importen gaire al govern illenc.

No he estat capaç de trobar quina quantitat es destinarà directament a política lingüística però davant aquestes xifres i front de l’extrema necessitat en què es troba, me’n faig una lleugera idea tan inquietant com agra.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.