marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

16 d'agost de 2010
3 comentaris

HONORANT NADAL BATLE

Des d’ahir, la ronda més important de Portocolom du el nom de Nadal Batle i Nicolau (1945-1997), matemàtic i rector de la Universitat de les Illes Balears des del 1982 al 1995; però, per sobre de tot, felanitxer universal i mallorquí insigne. I també patriota. Val a dir que l’ajuntament del seu poble ha fet els deures i ha sabut honorar un dels seus fills principals.

I, tanmateix, posar-nos al servei d’aquest poble nostre i donar per ell el millor de  nosaltres, per ventura sigui la manera més digna de fer present Nadal Batle. I servir sense desmai aquesta terra armats del coneixement, de la perseverança i de la generositat que ell tant va posar en valor. I servir aquest poble nostre vol dir donar cara per ell on siguem; no donar mai el braç a tòrcer a l’hora de defensar-lo de qualsevol mena d’agressió. També vol dir servar, com fan els pobles amb orgull, la memòria dels prohoms que, com Nadal Batle, lluny d’aprofitar-se d’ell, de voler invisibilitzar-lo, li han dedicat els seus treballs i els seus afanys. El llegat d’en Nadal ens ha de nodrir de la força necessària per no defallir en la
determinació de construir un país condret i entenimentat que miri lluny a la recerca de la claror i de l’excel·lència, dues de les fites que marcaren el quefer de Nadal Batle. No és empresa fàcil, ja ho sabem i hi comptam. Però, com en Nadal i com els millors fills d’aquesta terra, no ens fa cap por la feina d’anar fent el país que mereixem. Només ens cal determinació per seguir parlant clar i català, sense cap temor per molt que incomodem; per seguir insistint que volem el millor dels futurs pels trets que ens identifiquen. La memòria d’en Nadal ens convoca a la feina, precisament; a aconseguir més compromisos per un país voltat de mar que frisa de ser qui és.

ESPÀRRING
07.05.2010 | 12.16
EL ROSTRE INDESITJAT
16.03.2019 | 6.46

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. I també un carrer a Palma. Un altre desastre: el premi Nadal Batle que donava el Consell Social de la UIB ha desaparegut dins el silenci més renouer, més absolut de tota la comunitat universitària i les institucions culturals públiques i privades. Ho sabies? Sembla que no se’n vol recordar ningú d’aquest premi que cada dia 7 de desembre recordava la seva mort i la seva victòria sobre la mort.
    Biel
    A principis de setembre final de Capaltard!

  2. I també un carrer a Palma. Un altre desastre: el premi Nadal Batle que donava el Consell Social de la UIB ha desaparegut dins el silenci més renouer, més absolut de tota la comunitat universitària i les institucions culturals públiques i privades. Ho sabies? Sembla que no se’n vol recordar ningú d’aquest premi que cada dia 7 de desembre recordava la seva mort i la seva victòria sobre la mort.
    Biel
    A principis de setembre final de Capaltard!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.