marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

5 de desembre de 2013
0 comentaris

HOMENATGE POPULAR A BARTOMEU ROSSELLÓ-PÒRCEL I MARIÀ VILLANGÓMEZ

Des del nou Espai Mallorca i el col·lectiu Illencs pel Català s’organitza un acte popular en memòria i homenatge a Bartomeu Rosselló-Porcel i Marià Villangómez. Dos poetes illencs –coetanis i íntims amics de Salvador Espriu-, que representen dues de les millors aportacions que les Balears i les Pitiüses han fet a la literatura catalana del segle XX.

El centenari del seu naixement, enguany, necessitava que Barcelona, ciutat on ambdós es formaren i esdevingueren adults, retés un homenatge a unes veus literàries potentíssimes sovint oblidades per l’establishment cultural principatí.
     L’acte serà el proper 1 de febrer de 2014 al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), ubicat a la Plaça d’Anna Frank al barri de Gràcia (Barcelona).
     La poesia i la música tindran un pes important a l’acte, per tant es comptarà amb la veu d’artistes de diferents generacions i estils, procedents d’arreu dels Països Catalans. No obstant això, no s’ha volgut deixar de banda una part més reivindicativa. És per aquest motiu que l’acte es vertebrarà en tres eixos: educació, llengua i territori.
     Tot i que la participació dels músics i poetes és de franc, aquest homenatge es basteix des de la base, per aquest motiu s’ha engegat una campanya de micromecenatge (fer click aquí per anar a l’enllaç) per a fer-ho possible i cobrir les despeses que l’organització de l’acte comporta: desplaçament i allotjament de participants, equips de so i llum, i edició i difusió de material imprès i audiovisual.
     Per això, el Comitè Organitzador d’aquest acte sol·liciten col·laboració, que es pot fer mitjançant aportacions econòmiques a la campanya de micromecenatge i fent difusió de l’acte i de la campanya de micromecenatge.

Micromecenatge | Facebook | Twitter


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.