marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de juny de 2017
0 comentaris

GRÀCIES PER FER LA FESTA PER LA LLENGUA!

A les quaranta-vuit hores de la celebració de la Diada per la Llengua de l’Obra Cultural Balear, convé no esperar més i agrair totes les persones, socis i simpatitzants de l’entitat, que acudiren a la crida dissabte desafiant el sol rogent de Ses Voltes. Un cop més, l’òrbita de l’OCB demostrà que els seus actius, els seus agents; els que estimam Mallorca –i les illes- estam fets d’una pasta especial a prova de totes les adversitats. Malgrat la calor sufocant que convidava a no sortir de casa, a Ses Voles vàrem ser generació els qui decidírem fer “De cada dia, una Diada”, això és, festejar i reivindicar cada jorn i en cada moment la llengua catalana, la nostra, que encara no gaudeix dels espais ni de la potència necessaris perquè arreli, es nodreixi i pugui resplendir com qualsevol altra llengua.

És ara, per tant, que comença la campanya “De cada dia, una Diada” que voltarà tota l’illa amb un triple objectiu: commemorar el 55è aniversari de l’OCB amb una campanya de socis; seguir despertant consciències per tal de fer valer el català en tots els àmbits i situacions, i, finalment, insistir en què el tractament fiscal, polític i social de l’Estat vers les Illes Balears és profundament injust i manifestament colonial, la qual cosa ens porta a parlar obertament, sense pors ni complexos, del futur que necessàriament i inevitable hem de decidir els illencs.

Gràcies a l’equip de professionals de l’OCB; a la presentadora de l’acte, Paula Company; als Curcorba; als castellers Al·lots de Llevant i als Castellers de Mallorca; A Maria Rosselló i el Butifanfarrons i a Música Nostra. Sense ells, no hauria estat possible fer la festa que es mereix la llengua catalana, la nostra, la que parlam des de fa prop de vuit-cents anys. I gràcies avançades a tots per fer de cada dia, una festassa per la llengua i la cultura catalanes i pel país, que ha de sortir com més aviat millor del maltractament a què el sotmet l’Estat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.