marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

7 de febrer de 2018
0 comentaris

FUSTERIANES A CAN ALCOVER

Can Alcover ha acollit anit la presentació del llibre “Nosaltres les fusterianes” (València, Edicions Tres i Quatre, 2017), que reuneix 139 articles d’altres tantes dones, de les quals 13 són de les Illes Balears. D’aquestes 13, tres d’elles han pres part en la presentació: Mercè Picornell, Margalida Solivelles i Fanny Tur. Presentà l’acte Lila Thomàs, membre de la Junta directiva de l’Obra Cultural Balear.

Mercè Picornell ha valorat Fuster com un gran generador d’idees que han quedat, que romanen; com una veu alta i clara que sempre aportava reflexions encertades. Calidoscòpic, l’autor de Sueca, ha precisat Picornell, no va escriure gaire sobre les dones, motiu pel qual el volum pren un interès especial. Per enllestir la seva aportació al volum, Picornell prengué com a pretext el seu “Nosaltres els valencians”.

Margalida Solivelles, per la seva banda, partí dels dos volums de Fuster “Correspondència”, en concret el primer volum que recull les cartes que intercanvià amb exiliats a Sud-Amèrica i en la que els considerava corresponsals. A partir d’aquesta idea, Solivelles féu parlar de Fuster a dones mallorquines que, tot i tenir molt a dir, no són suficientment conegudes ni reconegudes.

En la mateixa línia, Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports, també decidir homenatjar les primeres mestres d’Eivissa, que romperen molts de moltes i s’hagueren d’enfrontar a múltiples dificultats que venceren. Fanny Tur també volgué establir un paral·lelisme entre Fuster, de qui l’any passat se commemorà el 25è aniversari de la seva mort, amb l’Any Llompart per indicar que tots dos pensaven i escrivien sobre el país complet.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.