marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

13 de març de 2011
0 comentaris

FORÇA I LLUM GABELLINES

La primera alba que veu lluir Mallorca cada dia és gabellina. No sé si, per això, el caràcter de Capdepera  ha adquirit cap tret especial, però la seva inquietud en afers de dinamització cultural i lingüística sí que l’han fet ser el primer municipi illenc a tenir una revista digital. Fa quatre anys l’associació Cap Vermell, editora de la revista del mateix nom i que l’any passat complí trenta anys, decidí canviar el paper pel suport digital (www.capvermell.org) i el milenar de visites diàries demostren que el repte ha estat superat notablement. 

Aquesta associació capvermellenca també s’ha adherit a la campanya “Mallorca m’agrada!” i durant tot l’horabaixa d’ahir dissabte organitzaren diferents actes per celebrar-ho. Així, presentaren el vídeo  “Capdepera m’agrada!” en el que hi han participat 29 entitats del municipi cantant “Aquesta terra ja no és seva” del cantautor Suso Rexach (www.mallorcamagrada.cat). I també hi hagué una marató literària amb fragments de textos relacionats amb la campanya just abans que Sally von Stunzer i Soledat Peiró llegissin el manifest de “Mallorca m’agrada!”.

Més tard, al Teatre Municipal, ple a vessar, s’hi féu l’acte de lliurament dels Premis Cap Vermell 2010. Els guardonats eren els voluntaris de Creu Roja de Capdepera i Cala Rajada, i Climent Garau i Arbona, que va ser president de l’Obra Cultural Balear del 1970 al 1976.

També es presentà l’Anuari 2010 de la revista Cap Vermell, que s’edita en paper per complaure els que encara no estan familiaritzats amb les noves tecnolgies de la comunicació. Clogué l’acte l’actuació de la cantautora Joana Colom que la dedicà al seu padrí de fons, Climent Garau, i a l’Obra Cultural Balear per haver engegat la campanya. Un horabaixa i un vespre vigorosos que feren dir a Climent Garau que la feina ben feta, de qualitat, com aquesta i tantes d’altres, en faran guanyar.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.