marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

9 de juliol de 2020
0 comentaris

FISCALIA, TRACTAMENT I PRESOS POLÍTICS

La COVID-19 ens ha descompost el tauler de joc de la vida, ens ha ferit on més mal ens podia fer, a la salut i a la butxaca, i, a sobre, ens ha abocat a una perplexitat que, lluny d’esvair-se, augmenta de cada dia. A la sacsada del confinament li ha seguit una “neoanormalitat” en tots els ordres que ens lliga de mans les reflexions i, en conseqüència, els canvis que necessàriament s’han de produir no sols per evitar o si més no pal·liar futures hecatombes com la del coronavirus, sinó per atapeir el teixit associatiu per fer més forta en drets i llibertats la societat.

La sobreabundància d’informació sobre aquest maleït virus no sempre ha afavorit el seu coneixement i, per tant, la presa de les mesures que calia prendre a cada moment, sinó que ha eclipsat moltes causes que, malgrat tot, no cal que oblidem, que arraconem ni que sigui momentàniament. Una d’aquestes causes és la dels nostres presos polítics.

En començar la “neoanormalitat” la fiscalia torna a mostrar contra ells la destral i s’oposa a la concessió de permisos de sortida de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i a l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari per a Raül Romeva. (https://www.vilaweb.cat/noticies/la-fiscalia-torna-a-insultar-cuixart-i-diu-que-romeva-i-sanchez-necessiten-un-tractament/).

Faltaria, que la fiscalia no s’hi oposàs: ha demostrat a bastament que allò que exigeix no és justícia, és revenja; presentar els nostres presos com els primers i més destacats enemics públics. Així, els arguments per oposar-se als permisos són els de sempre insistint que no s’han penedit dels fets del 2017. Ara, però, en temps de “neoanormalitat”, la fiscalia infama Jordi Cuixart en dir que té “importants distorsions cognitives” en no assumir les seves accions que, segons els infamants, constituïen un delicte.

Per si no bastàs això, també considera que no ha seguit cap tractament penitenciari per superar els dèficits detectats. Implícitament ve a dir que Jordi Cuixart necessita ser reprogramat, que la seva lluita per la llibertat del Principat és una malaltia i, en conseqüència, ha de ser tractada per personal especialitzat.

I és que són els hereus de la dictadura.

Quant al que diu fiscalia sobre Romeva ja és delirant: l’han de tractar per fer-li entendre que la independència de Catalunya s’ha de defensar dins del marc legal que estableix la Constitució espanyola.

Acabaran per dir que la seva constitució és terapèutica.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.