marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

16 d'abril de 2013
0 comentaris

ESTAVA ESCRIT, DE TOMEU MARTÍ

Anit, a Can Alcover-Espai de Cultura, es va fer la presentació del llibre “Estava escrit”, de Tomeu Martí i Florit. Féu la presentació del llibre, editat per Nova editorial, Miquel Serra, director de Diari de Balears, mitjà on col.labora l’autor. Serra destacà la vigència de molts dels articles que es publicaren entre el 2004 i el 2011 i el fet que tots han estat escrits des del compromís militant de Tomeu Martí. En aquests texts, repassa l’actualitat política, social i cultural a les Illes Balears des d’un posicionament inequívoc de defensa de la llengua i la cultura catalana, els drets humans i el pacifisme.
Davant la realitat dels nostres dies, els lectors podran dir que això ja “Estava escrit”.
Convé recordar que Tomeu Martí i Florit (Palma, 1969), és coordinador de l’Obra Cultural Balear des del desembre de 2005. Com a periodista, ha treballat en diversos mitjans escrits. Ha estat col·laborador habitual d’IB3 Televisió, IB3 Ràdio, Ona Mallorca, El 9 esportiu i Crònica.cat. Actualment és col·laborador habitual de Diari de Balears, El Mirall i dels diaris digitals Tribuna.cat, Tribuna Mallorca i La Veu de Mallorca. Ha publicat els reculls de poesia Vocabulari del Plor (1994), Quaranta-nou dies amb Nausica (1998), Retorn a la utopia (2001) i Paradís Topical (2007). És autor dels assajos La lluita contra el servei militar a Mallorca (1995), SUS Mallorca (2007), Llibertat i llengua, 100 reflexions sobre el català a les Illes Balears (2010), del recull d’articles periodístics Articles Salats (2004) i de La revolta dels Enllaçats (2012).

El Diari de Balears fa una oferta per Sant Jordi als seus subscriptors i lectors, que podran adquirir el llibre a un preu especial: per a subscriptors, 3 € i per als lectors 6€. Es podrà trobar al Club del Subscriptor, passeig Mallorca, 30 Palma.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.