marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

31 de març de 2011
0 comentaris

EN SUPORT DACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està sent víctima d’una implacable persecució política, social i econòmica sense precedents per part del Govern valencià de Francisco Camps. Un encalç pertinaç que ha forçat ACPV a tancar les emissions de TV3 al País Valencià, alhora que l’obliga a fer front, en un període de 50 dies, a dues multes que sumen 800.000 euros. Si en aquest termini no se salden, l’entitat  patirà l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles, i fins i tot estarà en perill l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

ACPV continua treballant per la recepció de TV3 al País Valencià, per la via jurídica (l’entitat ha presentat  un recurs davant del Tribunal Suprem) i política (la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió   sense Fronteres” és a la Mesa del Parlament espanyol, pendent de la possibilitat d’entrar a tràmit parlamentari). Però mentre aquestes dues vies segueixen el seu curs, que serà llarg, ACPV ha de fer front a les multes i els catalanoparlants tenim la responsabilitat d’assistir-la, perquè el futur d’ACPV és clau per a l’avenir de la llengua catalana al País Valencià. A més, no convé ignorar que tota agressió al català comesa a qualsevol indret del seu àmbit és un greuge a tota la catalanoparla.

Per això, des d’ACPV es demana:

1. Ajut per fer front a les multes que té imposades i fer una donació econòmica mitjançant un ingrés als
comptes corrents:

2100 0700 120200294927 o  2077 0001 27 3103581289

fent-hi constar el nom per conèixer l’origen de la donació.

2. Fer córrer aquesta petició a familiars i amics, perquè la gravetat de l’amenaça demana la col·laboració del màxim de persones possibles.

3. Assistir –si es pot- a la manifestació que ACPV té previst de celebrar a València el proper dissabte 16 d’abril a les 17 h. L’excepcionalitat del motiu de convocatòria ha fet que fins i tot Lluís Llach hagi anunciat que hi assistirà i que, en acabar aquesta, farà una actuació allà mateix.

Som-hi, doncs! Per a més informació: www.acpv.cat


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.