marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 de novembre de 2011
0 comentaris

EN MARXA EL CONSELL DE LA SOCIETAT CIVIL DE MALLORCA

Més de 36 entitats creen el Consell de la Societat Civil de Mallorca. L’organisme convoca una manifestació per al proper dissabte, 12 de novembre, amb el lema “Pels nostres drets. Prou de retallades”.

Avui, divendres, 4 de novembre, al passeig Sagrera de Palma, davant el Consolat de Mar, s’ha presentat la
manifestació “Pels nostres drets. Prou de retallades”. La marxa, que es durà a terme el proper dissabte, 12 de novembre i que partirà a les 18.00 hores des de la plaça d’Espanya de Palma, és convocada pel Consell de la Societat Civil de Mallorca, un aplec de més de 36 entitats formada per associacions, sindicats i col·lectius ciutadans diversos.

Els portaveus del Consell de la Societat Civil han explicat que diverses entitats s’han unit per fer front comú a les retallades, davant els atacs de les institucions públiques de les Illes Balears als drets socials de la ciutadania i davant els intents d’ofegament del teixit associatiu que treballa per a garantir-los. Com a primera passa, les entitats convoquen la manifestació de dissabte 12 de novembre. Els participants es concentraran a les 18.00 hores a la plaça d’Espanya de Palma, per davallar pel carrer dels Oms, i passar per la Rambla,
el carrer de la Riera i el carrer Unió, per arribar al final del Born, on es llegirà el manifest.

El Consell ha fet una crida a tota la ciutadania de Mallorca perquè defensi i potenciï el seu teixit associatiu, que és el garant de la cohesió social de l’illa. Segons l’entitat, amb una societat civil forta i articulada, Mallorca, i per extensió les Illes Balears, podran fer front amb garanties als reptes que es presenten. El Consell apunta que si s’afebleix la potència del nostre teixit associatiu, els drets socials que tant ha costat aconseguir entraran en recessió, amb tots els perills que aquest afebliment comporta.

Les entitats consideren la manifestació del 12 de novembre només un punt de partida, que tendrà
continuïtat amb altres activitats i amb la creació de comissions de treball en diferents àmbits. En aquest sentit, des del passat 13 d’octubre, les associacions membres han fet feina per crear el Consell, amb la finalitat d’apostar per una societat que atengui escrupolosament i prioritzi els drets civils; i que no descuidi la formació, l’educació i la cultura, els pilars sobre els quals es fonamenten la llibertat, la justícia i el respecte als drets humans. Els portaveus han fet una crida a totes aquelles entitats que encara no formen part de l’organisme perquè s’hi adhereixin. Acte seguit, han fet públic el manifest que es llegirà a la manifestació del 12 de novembre, així com el nom de les entitats que en aquests moments hi donen suport.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.