marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de febrer de 2015
0 comentaris

EN EL DIA DE LA LLENGUA MATERNA

La veritat és que l’efectivitat dels “dies” (locals, estatals, europeus, mundials o intergalàctics) dedicats a una causa/cosa o altra és ben magra. També és cert que és a força d’insistir-hi que s’aconsegueix canviar d’actituds i de vèncer apriorismes i prejudicis. Com sigui, avui se celebra el “Dia internacional de la llenga materna”, instituït fa setze anys per l’ONU per tal de revaloritzar les llengües primeres, siguin oficials o no; de molts o pocs parlants.

El lema d’enguany, “L’educació inclusiva a través de l’idioma i amb ell”, insisteix en la idea general que s’ha d’ampliar l’accés a l’educació, s’ha de garantir la igualtat i la inclusió, i s’ha de fomentar l’educació per a la ciutadania mundial i el desenvolupament sostenible. I per aconseguir aquestes fites, a parer de l’ONU, impartir l’educació en la llengua materna és essencial.

Ben segur que els supremacistes lingüiístics i els lingüicides per activa o per passiva no en faran cap cas, ans al contrari, se sentiran empesos a combatre amb més fora i aversió les llengües que consideren eines de destrucció.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.