marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de setembre de 2016
0 comentaris

ELS SOCIS I AMICS DE L’OCB ES TROBARAN DIUMENGE DIA 25 A CURA

Tot commemorant el set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull, l’Obra Cultural Balear, tant a Palma com als pobles, ha presentat al llarg de l’any un bon nombre d’activitats al voltant del savi, la figura que millor representa la grandesa i l’excel·lència del parlar que agermana els Països Catalans.

Aquesta programació va arrencar a Can Alcover dia 6 de novembre de l’any passat amb una conferència de la doctora Maria Isabel Ripoll, Comissària de l’Any Ramon Llull; va continuar a la Nit de la Cultura 2015; ha seguit amb tots els actes que s’han duit i s’estan duent a terme arreu de l’illa, i acabarà de manera simbòlica el proper diumenge dia 25 de setembre al monestir de Cura, l’indret que millor representa l’esperit lul·lià per enfortir-nos en la lluita incessant a favor de la nostra llengua, de la nostra cultura i del nostre país.

A les 9.00h es concentraran en el pàrquing de Randa aquells que vulguin pujar a peu a Cura. La pujada serà guiada per Miquel Serra, Miquel Sastre i Toni Cerdà.

A les 10.00h, una colla de xeremiers rebran els socis i amics de l’entitat.

A les 10.30h s’ofereixen dues opcions: una visita a la Cova de la Mata escrita o assistir a una conferencia aproximativa a la figura de Ramon Llull.

I, finalment, a les 12.00h tindrà lloc l’ACTE CENTRAL amb la lectura de la declaració de la Federació Llull (que haurà celebrat una de les seves reunions anuals en el monestir) i posterior intervenció dels tres presidents de les entitats que la integren: Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, Jordi Cuixart, Joan Francesc Mira i Jaume Mateu i Martí respectivament.

La paraula és l’arma més poderosa, deia Ramon Llull, i ens convé més que mai, i sobretot ara, fer-li cas. Ens cal parlar molt i sempre en català per arribar a tota mena d’enteses per fer créixer la nostra parla i els nostres països.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.