marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de maig de 2014
0 comentaris

ELS PERILLS QUE ASSETGEN LA RECEPCIÓ DE TV3 A LES BALEARS

Ningú no dubta en aquestes alçades de la pel·lícula que l’objectiu primer del Partit Popular és enclaustrar el català -en el millor dels casos, perquè en voldrien l’extinció- en tots els territoris on és llengua pròpia. El partitpopularisme, de sempre ha considerat la llengua catalana com a d’ínfima categoria i en veure que el seu coneixement, sobretot, i ús, en menor mesura, han crescut més del que pot tolerar el seu carpetovetonisme, s’apressa a tallar d’arrel qualsevol indici de millora. En l’educació ja han fet matx, en l’administració pública el tenen prou travat i ara toca tocar-li els oremus en els mitjans de comunicació.

 

L’excusa d’ara: fer lloc a la tecnologia G4, la que farà volar els mòbils en les seves travessies internautes, a costa de retallar, entre d’altres, l’oferta de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació. Els avenços tecnològics a costa de fer recular la presència i la difusió del català, aquesta és la línia que segueix el Partit Popular.
Sobre aquest nou tropell, l’Obra Cultural Balear ha fet el següent comunicat:

Si el Govern espanyol acaba aprovant el decret que té previst per reordenar l’espectre radioelèctric, per tal de donar cabuda a la tecnologia telefònica 4G, les Illes Balears poden deixar de rebre el senyal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i quedar-se, per tant, sense poder veure TV3CAT, el 33/Super3 i el 3/24.
Aquest decret, com el planteja el govern de l’Estat, implica canvis a tots els canals televisius i obligaria a la televisió pública catalana a renunciar al segon múltiplex de què disposa, la qual cosa convertiria l’intercanvi de canals entre el Principat, el País Valencià i les Balears en tècnicament impossible.

No obstant això, no és incompatible donar cabuda a la tecnologia 4G i mantenir els dos múltiples de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ja que en l’espectre radioelèctric hi ha espai suficients per encabir-ho tot. Es tracta, per tant, d’una decisió política que, si s’arriba a prendre de manera definitiva, suposaria un atac frontal a la lliure circulació d’informació i afectaria sensiblement la difusió del català.

L’Obra Cultural Balear, conscient de la gravetat de la situació, està estudiant totes les possibilitats de no perdre la recepció dels canals TV3CAT, el 33/Super3 i el 3/24.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.