marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 d'octubre de 2016
0 comentaris

ELS MOVIMENTS SOCIALS DAVANT EL COL·LAPSE

L’associació Jubilats per Mallorca ha organitzat anit a Can Alcover, una taula rodona sobre ‘Els moviments socials davant el col·lapse’. M’han convidat al debat, com a president de l’Obra Cultural Balear, juntament amb Biel Caldentey, secretari de Relacions Intersindicals del STEI; Margalida Ramis, portaveu del GOB, i Cristòfol Soler, president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Cecili Buele ha fet de moderador.

La primera intervenció dels participants a la taula ha valorat el moment de les diverses entitats convidades i en una segona  s’han avançat els camins a seguir per mantenir la capacitat de reacció i de lideratge. Després dels ponents, s’ha obert el torn de paraula als assistents, que ompliren la sala d’audiovisuals de Can Alcover.

Dues hores de debat intens i necessari del que se’n pot extreure, com a primera conclusió, a banda de dedicar molts d’esforços a mantenir vives i apunt les entitats socials, la necessitat de mancomunar els diversos moviments socials en un clam comú, finalitat costosa, certament, però amb antecedents exitosos, com tots els esforços fets durant la legislatura passada per enfrontar les polítiques regressives imposades pel Govern Bauzà. En aquest sentit, s’ha palesat que la reclamació de l’atenció escrupolosa als drets socials, alguns d’ells retallats ben arran, ha de servir d’element cohesionador de totes les forces.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.