marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

22 de setembre de 2008
5 comentaris

ELS ESPLENDOROSOS 45 ANYS DE L’OBRA CULTURAL BALEAR

L’Obra Cultural Balear celebrà ahir a Lluc una trobada de socis. Més de set-centes persones  participaren dels diversos actes organitzats per l’entitat. La pluja, malauradament, obligà a suspendre l’actuació del grup infantil Cucorba i la benvinguda als participants, a les 12 del migdia, que s’havia de fer a la Plaça del Lledoner del monestir on hi ha instal·lat el memorial a la Flama de la Llengua. Tanmateix, el prior de Lluc, pare Reinés, rebé els socis i amics de l’Obra Cultural Balear al cobert de l’Acolliment, acompanyat dels Blavets, que interpretaren la Balenguera, l’himne de Mallorca.

Posteriorment, els Castellers de Mallorca, a la Plaça dels Peregrins, aixecaren cinc castells en homenatge a l’entitat. El grup Alberaida animà els congregats a ballar mentre l’equip de cuiners, amb Bernardí Amengual al capdavant, preparava l’arròs brut per als set-centes congregats. Abans del dinar, encara hi hagué temps per escoltar les interpretacions de la Coral de Sencelles.

Havent dinat s’inicià l’acte central de la trobada. En primer lloc, l’homenatge als dos socis i a les dues sòcies que resten de les trenta-una persones que fa quaranta-cinc anys fundaren l’Obra Cultural Balear: Bartomeu Barceló Pons; Norbert Bauçà Frontera; Aina Moll i Marquès, i Francesca Moll i Marquès. Els dos primer, per motius de salut, no pogueren assistir a l’homenatge. Aina Moll, emocionada, agraí la distinció. Seguidament, es lliuraren als representants de les delegacions de l’Obra Cultural Balear una litografia d’Horacio Sapere feta expressament per commemorar el 45è aniversari de l’entitat. En acabat, tingué lloc l’ofrena a la Flama de la Llengua que havia estat ajornada el matí per la pluja. Cinc infants, fills o néts de socis, juntament amb el president oferiren a la Flama quaranta-cinc roses roges, una per cada any fet per l’Obra Cultural Balear.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Fins fa dos dies al bloc de na Victòria El pèndol…, que vaig llegir-ne una mica per damunt els crèdits que hi ha a la vorera, no hi vaig caure: resulta que tu ets el president d’OCB, i jo bones xerrades amb tu cada dia sense haver-hi caiguda. Sóc molt despistada, però no crec ja tenir adob.
    No tenc per costum perdre el respecte a ningú mai, i encara menys perquè sigui una persona important, així és que supòs que no ho he fet, quantimés pensant-me (no sé per què) que eres un dels acollits a Can Gazà. Però pot haver semblat, perquè a molta de gent li costa de creure, atès que jo ja faria un brou brou, que amb tu vacil·lava o feia l’orni. Idò no.
    Enhorabona per l’aniversari i per l’homenatge. Tindràs un bon quefer per aguantar la botiga 45 anys més. Contenta que n’Aina i na Francisca hi fossin. Llàstima que plogués.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.