marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 de novembre de 2015
0 comentaris

ELS ANYS DE LA NISSAGA. ELS MATEU I BUNYOLA

De sempre m’han despertat una admiració severa aquelles persones que de la tossuderia en fan virtut i són capaces de curullar empreses titàniques a força de feineria sostinguda i exigència. Avui, a ca ma mare -ca nostra a tots els efectes- he tornat a fruir a les totes amb una d’aquestes feines pulcres que no acabes d’agrair mai. Es tracta de la genealogia del llinatge Mateu a Bunyola, feinota feixuga -com diria Bartomeu Fiol- duta a terme per Guillem Mateu Bujosa.
De la seva recerca precisa se’n dedueix que el primer Mateu del que se’n té constància escrita a Bunyola és del 1566. En Guillem aventura aquesta data atenent el matrimoni entre Pere Joan Mateu i Margalida. Diu en el seu treball:
“No hem pogut constatar la celebració d’aquest matrimoni, es dedueix de la partida de baptisme del seu fill BARTHOMEU en la qual hi consta el nom dels seus pares. La data de l’esmentada partida és el 27 de gener de 1587. Per tant, el matrimoni es degué celebrar almenys un any abans. Per remuntar-nos a la data del seu naixement, creim que podria haver estat uns 20 anys abans, el que ens situaria a l’any 1566”.
L’any vinent, per tant, se celebraria el 450è aniversari de l’inici documental de la nissaga dels Mateus de Bunyola. Bon moment per fer-ne una mena de convenció.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.