marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 d'agost de 2019
1 comentari

EL RAMAT DE CAEIRO

Els viatges de les persones que estimes són molt desitjats entre d’altres raons –qui sap si la primera- perquè saps que els viatgers estimats tornaran amb un present, en el meu cas normalment un llibre. I el millor de tot és que mai no fallen.

Una persona molt estimada ha estat una setmana a Porto i d’allí, de la Livraria Bertrand, m’ha duit “Poemas escolhidos de Alberto Caeiro”, el poeta que no feia poemes, que només mirava i veia, a càrrec de Fernando Pessoa, el mestre que, al seu torn, em va fer veure que el demà no serà res.

Per Caeiro poetitzar era –és!- també escoltar, tocar, olorar i tastar, però sobretot observar, veure, mirar. Deia també que l’únic sentit íntim de les coses és que no se senten íntimes del tot, i cal dir que és una observació de pou, vull dir fonda. També considerava que pensar en Déu és desobeir-lo perquè ell volia que no el coneguéssim.

Sou um guardador de rebanhos.
O rebanho é os meus pensamentos
E os meus pensamentos são todos sensações.
Penso com os olhos e com os ouvidos
E com as mãos e os pés
E com o nariz e a boca.

Un guster!

 

I know not what tomorrow will bring…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Pensem en Déu i ens sentim implicats en una relació personal, molt satisfets d’haver-nos-hi connectat per xarxa amb l’ajut d’un intermediari que en va fer les presentacions.
    Tanmateix, no passa de ser un parlar amb un mateix, amb la nostra capacitat de rèplica, de tornar la pilota des de la paret a la pista de joc, per tornar-la a colpejar cap endavant. Déu ens respon amb paraules que li hem sentit dir als que s’han aturat al camí per intercanviar-ne algunes, precisament, de paraules, amb nosaltres. Perquè la llengua de Déu és el Silenci, audible quan les recordem i les repassem, sense pressa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.