marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

10 de març de 2017
0 comentaris

EL MILL QUE SE’NS DÓNA

¿Qualsevol pot ser un galtes –o pocavergonya, o barrut, o canalla- de l’alçada d’en Fèlix Millet i Tuset  –per posar un exemple- i, a sobre, amb tanta sort com la que l’ha acompanyat i l’acompanya, i, encara més, per acumular tanta fortuna? ¿S’ha de ser de cap manera especial per emmerdar-te, per corrompre’t i corrompre, i emmerdar sense que te tremoli la veu o la mà ni se’t caigui la cara de pura vergonya? Les rialles en el judici de l’impresentable Millet encenen la sang i enverinen la bilis, la mateixa agrura que t’envesteix en veure tants lladregots amb poder i butxaca còsmica jutjats i condemnats sense entrar a presó perquè recorren la sentència i el jutge no veu motius per establir cap mesura cautelar.

A Palma ja és a presó Bartomeu Cursach, un dels empresaris més poderosos –en tots els sentits- de Mallorca i qui més qui menys desitja que estiri el fil i es desfaci la troca corrupta que tots imaginam però que no hi ha manera judicial de comprovar i condemnar. Hi ha indicis que el lliguen a la trama corrupta de la policia local de Palma i, suposadament, a dos homicidis. En cas de confirmar-se aquesta sospita, Mallorca ja no seria la guillemfronteriana “Sicília sense morts”.

I parlant d’empresaris, els principals touroperadors europeus amenacen els hotelers de Balears que si no davallen preus, els seus clients preferiran destins més barats com Egipte o Turquia. No els importa gens que la baixada de preus la pagui la mà d’obra turística menys qualificada, com sempre. I AENA respon a aquest advertiment que es repeteix any rere any invertint uns 300 milions d’euros ampliant l’aeroport de Son Santjoan. Aquesta inversió en quatre anys permetrà que passin per aquest aeroport fins a 34 milions de passatgers cada any; l’any passat n’hi passaren 26. Per suposat, els capitostos aenencs no han volgut saber l’opinió del govern nostre ni han volgut conèixer els seus plans en matèria turística: ells són els putos amos, que diria l’entrenador cultivat i màgic. De la mateixa manera, dels més de 150 milions d’euros  nets de beneficis que genera Son Santjoan a AENA, cap cèntim, cap!, no queda a Mallorca ni que sigui per covar i fer-ne de petits.

Els millets, becemes, touroperadors i aenes ens haurien de fer tornar coa d’all i fa la impressió que no ens fa res, res de res. O encara pitjor: capaços serem de disculpar les seves galtes i la barra que posen en tot i per tot.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.