marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de febrer de 2018
0 comentaris

EL FANTASMA AMIC

El meu preceptor i conseller, el nin savi de quatre anys i mesos, mentre muntam amb peces de Lego un poble petit on hi pugui nevar per poder-hi fer els ninots de neu més polits del món, m’assabenta que ha vist malament una de les seves repadrines i que no li estranyaria gens que es morís d’aquí a no gaire temps. Em recorda que és vella, la repadrina, la qual cosa l’apropa als darrers alens, com és natural. Li dic que això és mal de dir; que encara que necessiti oxigen sempre i que per això porti la fatiga escrita a la cara i a la resta del cos, és molt mal de fer predir quan morirà. Sí, és ver, diu amb convicció.

Al poblet que construïm hi vol un parc amb tots els elements de jocs que li agraden: tobogans de distintes mides, engronsadores, balancins, tubs, un rocòdrom i una pista poliesportiva on només hi puguin entrar infants com ell, perquè els grandolassos no hi fan més que bretolades i no hi deixen jugar a pler els més petits. I quan començam a alçar el campanar de l’església em recorda que el repadrí que li falta de part de sa mare, mon pare, ja fa anys que morí i que ell només ha vist en foto. Li ho confirm i tot d’una em diu amb to sever i seriós que no confiï que ressusciti, mon pare, perquè l’únic que ressuscità va ser el Bon Jesús, segons ha sabut. SI ho diu ell ha de ser cert necessàriament.

En tenir llest el poble, considera que és hora de donar un ensurt gran a la padrina, que d’aquí a poc vindrà, i proposa d’amagar-nos com si fóssim fantasmes. I ho feim, evidentment, i la padrina se’n dur un gran sobresalt. I en veure que les nostres aparicions espectrals han fet l’efecte desitjat, em proposa de seguir espantant a tort i a dret. I em demana la mà i em tracta de fantasma amic. I donant-li la mà m’encomana totes les seguretat que delejo.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.