marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de febrer de 2012
0 comentaris

EL DUC, UN AMIC TREMPALLAMPS I EL LLAÇ DEL CATALÀ

Doncs bé, el duc ja ha davallat a peu la costa de la vergonya, segons el judici d’algun periodista, i declara davant el jutge –i davant mateix d’una fotografia del seu sogre- que l’ha enviat a demanar. Tots els informatius obren amb aquesta nova i són molts els mitjans que connecten en directe tot esperant notícies fresques que no arribaran, és clar, que tot és secret i les filtracions estudiades detingudament.

Extraordinàries –i exagerades- mesures de seguretat i cap incident destacable llevat d’aquest policia  malagueny pocavergonya que ha denunciat un dels congregats al voltant dels jutjats per parlar-li en català. ‘Va a tener usted que hablarme en castellano’, informa l’Ara que ha dit l’antiavalots al jove que s’hi ha negat en un primer moment, malgrat que després, quan l’agent li ha explicat que era de Màlaga i que no entenia el català, se li ha dirigit en castellà. Tot i això li han posat una denúncia per “falta de respecte a l’autoritat”. Hi tornam a ser! A veure com acaba.

No hi he pogut anar, a rebre el duc, perquè l’Obra Cultural Balear canvia de domicili i necessita mans voluntàries per fer el trasllat. No es canvia per gust, sinó a conseqüència de l’escanyament econòmic que pateix de part de les institucions balears, convé repetir-ho. I és molt el que s’ha de traslladar, ni més ni menys que la memòria material de cinquanta anys de feinota feixuga, que diria l’enyorat Bartomeu Fiol.

Sobre aquestes nostres institucions tan declaradament centrípetes i provincianes, un amic, ple de befa, em comenta que haurien de declarar d’interès turístic  aquestes compareixences i judicis mediàtics. Tenim jutges i fiscals molt preparats, diu ell, causes a voler que requeriran molt de temps i places hoteleres suficients per atendre tota la demanda. Massa trempallamps, mon amic. I més, després de saber que la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, ha dit que prendrà les mesures que calguin perquè els col·legis i instituts públics de l’arxipèlag no es puguin adherir tan alegrament a la campanya “Enllaça’t al català”. Deplorable.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.