marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

26 de gener de 2014
0 comentaris

EL COLOR “VERD DOCENT”

Al color verd, en ser el més relaxant per a la vista, se l’associa a la naturalesa, a la fortitud emocional, a la resistència i a l’estabilitat, i a la curació. Representa també allò que creix, allò que es va fent i, per això, es relaciona amb l’esperança. I socialment, per ventura per tots aquests influxos, té una correspondència innegable amb el diner i el seu món no sempre clar.

 

El refranyer que toca el verd és ampli. «De més verdes en maduren», vol dir que no hi ha impossibles. «Vagin les verdes per les madures» significa que hem d’acceptar els inconvenients per tal d’aconseguir certs avantatges. «Les coses d’aquest món, verdes i madures són», ens assenyala que en la vida mai res no és una línia recta, que les marrades són constants i que l’alternança és constant. «Quan és verda se doblega, i quan és seca, se romp» es refereix a l’educació dels infants i indica que els nins són bons d’aregar i quan passen a la garrudesa ja no és tan bo de fer.
Els docents nostres en assemblea varen adoptar el color verd com a signe de la seva infatigable lluita a favor de l’escola inclusiva, universal, de qualitat, amb el català com a llengua vehicular i per la vindicació del seu ofici. Sent així, caldria incorporar als significats i a les simbologies del verd aquest nou vessant que ens parla de valors, de formació, de solidaritat i de dignitat, sobretot.

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears demana que la setmana que entrarem, del 27 al 31 de gener, sigui una veritable Setmana Verda a tots els centres educatius de l’arxipèlag. “Aquesta és la primera resposta davant els nous expedients injustos, davant les coaccions perquè no es duguin camisetes verdes als centres. Però sobretot per defensar la dignitat de la comunitat educativa i per demostrar que la solidaritat d’aquesta comunitat segueix més viva i vigent que mai. Per això, des dels diferents col·lectius s’anima a tothom que durant tota la setmana es llueixin les camises verdes -i tota la resta de peces de mudar-, però també que es decori el centre de verd. En definitiva, que seguim demostrant amb accions imaginatives, fresques i desenfadades, que el Govern -i els seus instruments- no ens intimidaran ni ens faran viure amb por”.

Doncs això, que aquesta setmana ens hem d’abellir amb verd docent.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.