marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

6 de maig de 2013
0 comentaris

EL CANVI DE GOVERN, A PARER DE L’OCB, DEMOSTRA EL DESGAST DE LES POLÍTIQUES ANTIMALLORQUINES DE BAUZÁ

L’Obra Cultural Balear considera els canvis de consellers en el Govern de les Illes Balears com a una mostra del desgast en què es troba l’executiu a punt d’arribar a l’equador de la legislatura. L’entitat remarca que “dels tres consellers substituïts (Bosch, Gornés i Aguiló), els dos primers han destacat per impulsar mesures contra la llengua catalana (el decret de llengües i la Llei de funció pública), i que precisament la gran contestació social que han tengut ha estat determinant en la seva caiguda, fet que demostra la importància de la mobilització ciutadana a favor de l’idioma propi”.
Per l’entitat, “el responsable real del desgast dels seus consellers és el president Bauzá, que els ha cremat obligant-los primer a fer una política lingüística que té la majoria de la ciutadania en contra i després retraient-los la manca de resultats de les seves mesures impopulars”. Per l’OCB, “aquest canvi hauria de servir perquè el Govern de les Illes Balears rectificàs la seva política antimallorquina, amb la qual cosa eliminaria un dels fronts que més l’han desgastat durant aquest any i mig”. L’entitat, però, no hi confia, ja que “el màxim responsable de les mesures antimallorquines del Govern és el mateix president, escorat cap a postures cada vegada més extremistes i allunyat de la centralitat i del que pensa una bona part de la base social del seu partit”.
Per tant, l’OCB augura que “continuarà la política de marginació de les senyes d’identitat pròpies i també les mobilitzacions ciutadanes a favor de la llengua i d’una educació de qualitat”. Igualment, considera que el desgast de Bauzá i del seu govern continuarà fins a finals de legislatura”.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.