marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

29 d'agost de 2011
0 comentaris

DIUMENGE AGITAT NOTANT A FALTAR PEP ROSSELLÓ

Ahir se n’anà –o “ha partit de vacances”, segons Biel Mesquida (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/203724)- Josep-Joan Rosselló i les ganes d’anar a Felanitx perderen força de manera immediata. Era un home bo, en Pep, com li dèiem molts. Discret i eficaç, fidel a la terra i a la lletra. L’he tractat els darrers anys i intermitentment però m’ha deixat una petja indeleble. A Felanitx, cap al migdia, tot era gent i una calorassa impenitent.

El ball dels cavallets i el dels gegants es torbaren, si va a dir ver. El pal·li de la penya “El Cosso” esperava les autoritats esguardat de prop per la quica dissecada, el seu emblema. Un cop el batlle de la  vila, la presidenta del Consell de Mallorca, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i altres  missus passaven per sota el dosser, quelcom va fer que un membre de la policia municipal felanitxera ruixàs amb gas urticant qui trobà al seu davant.

Aquesta  acció enardí molts ànims, naturalment, nogensmenys al voltant del pal·li engrescat hi ronden criatures. Els propis penyistes feren mans i mànigues per apaivagar la indignació, i ho aconseguiren. Esclarissada l’agitació, em vaig trobar amb un menut que encara evidenciava símptomes catalèptics per haver rebut en plena cara aquell gas “defensiu” de la policia municipal.

El Partit Popular s’ha apressat a dir, en un comunicat, que “Condemna i lamenta els actes violents d’una minoria, que van deslluir el dia festiu”. El secretari general, Miquel Ramis afegeix que “en una democràcia moderna i madura no es pot tolerar aquest tipus d’acte contra ningú. Qualsevol forma de violència és condemnable”.

Ramis no hi era, sota el pal·li de “El Cosso”, però pontifica, com sempre, i en fa un gra massa; surt de botador i pega amb la massa grossa. Res no diu de la ruixada de gas municipal urticant, que provocà molta més inquietud i alarma que dues empentes humides amb aigua i algun esquit de cava. I l’acaba d’esgarrar en dir que sant Agustí és “el sant patró” de Felanitx. Un home tan mallorquí com diu ell que és hauria de saber que Felanitx té patrona, Santa Margalida.

És en moments com aquest, que necessit en Pep Rosselló perquè m’ajudi a batre successos així. I a fer batre, també, els insidiosos i altres espècimens addictes a l’arna.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.