marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

26 de desembre de 2008
2 comentaris

DESPRES DE MAI

La distància més curta entre dos punts és la línia recta, la més sobiranament dictadora de les direccions. La línia recta és la substància addictiva de la supèrbia i la bíblia de l’esclavitud. Quan les paraules no fan més que nosa entre dos batecs que reneguen a les totes, l’estupidesa fa llepadits del coneixement. Les paraules haurien de ser manobres de mestres en l’art de crear harmonies perdurables i no macs en les bassetges dels sicaris de l’extermini.

El camí itacós cap enlloc sols es pot fer proveït fins a les dents i la mollera de subtileses, de detalls, de besos, d’embadaliments, d’emocions, de paraules, de versos, d’escriptures, de tactes tafaners, d’ulls, de mirades, de sexes topadissos, de commocions agredolces, d’ocultacions de la mentida i de certes veritats celades. Què no daria per poder anar anant i sent sentint, sense perdre’m detall de la llum, d’aquesta vida de colors sempre nova, sempre sàvia, sempre a punt d’escometre’t per comprometre la mirada plena i planera, vera i nítida!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Pegar dret és mala cosa. El poder no escolta, sempre és l’oposició que demana la paraula. I llavors hi ha allò altre, aquell estl directe de ‘los puños y las pistolas’ de les polles estufades de l’oest, aquesta metzina que tot ens ho espanta i ens ho capgira, que sembra zitzània entre nosaltres i que fa que no et puguis refiar ni de ta mare. Cal practicar l’evasió, és llegítima. I les coses concretes de cada dia. Una poma, un robiol, un pessiguet de monja i una gran abraçada. Una mica de tot. 
              A casa només tenim el calendari de l’OCB, no sé qui el duia, però qui fos no m’ha fet arribar el de l’any nou 9: no sé si això vol dir que els meus dies s’acaben i que ja no hi haurà res nou per a mi, i tot serà vell i mal de coure. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.