marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

30 de maig de 2015
0 comentaris

DELS PREMIS DE MAIG D’INCA A “I SI PASSA, QUÈ ENS PASSA?”

M’espera un horabaixa complet i no em fa gens de pruaga acomplir-lo, tot sigui dit. A les 17,30h i en el claustre de sant Domingo d’Inca, l’OCB d’allí lliura els 18ens Premis de Maig i han tengut la deferència de convidar-m’hi. Enguany el quadre és el següent:

Bernat Català, “Gran”, ha rebut el premi Miquel Duran i Saurina, que distingeix la contribució de persones o entitats a la normalització lingüística en el camp de la comunicació.

Grant Ashley/Millorant Inca, premi Berenguer d’Anoia, que reconeix la dinamització sociocultural duta a terme a Inca.

Guillem Alexandre Reus i Planells, premi Pare Miquel Colom, que distingeix persones o entitats que hagin destacat en la recerca i/o difusió de la cultura catalana en un determinat àmbit social o del coneixement.

Catalina Munar i Ramis, premi Pau Casasnoves, destinats a persones o entitats que hagin contribuït a la reivindicació o a la promoció dels trets identitaris de Mallorca.

Macià Ferrer, “Infermer”, premi Pere Joan Llabrés, destinats a persones o entitats que han destacat per la seva contribució a l’estudi, la conservació o la promoció del patrimoni arqueològic, artístic o cultural de Mallorca.

Finalment, la delegació inquera de l’Obra Cultural Balear lliurarà una distinció especial a Magdalena Arrom Pericàs.

En el decurs de l’acte hi actuarà, també, Roger Pistola.

I d’Inca a la Fira del Llibre de Palma on a les 20h es presentarà el llibre: “I si passa, què ens passa?, de l’editoria menorquina Arrela. Es tracta del primer acte públic al voltant d’aquest llibre d’autoria col·lectiva que reflexiona sobre les possibles conseqüències per a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera d’una hipotètica independència del Principat.

Hi participarem David Abril, Rosa Calafat, Josep Quetglas, Sebastià Serra i servidor, amb  presentació de Tomeu Martí i el suport de la Llibreria Campus de la UIB.

Tant dels premis de Maig d’enguany com d’aquest llibre –que cal dir d’antuvi que és imprescindible- n’hauré de parlar en properes anotacions.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.