marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

14 de gener de 2021
0 comentaris

DELS MALTRACTAMENTS INSTITUCIONALS AL CRIT TEDIÓS

El déficit fiscal de les Illes Balears supera en molt el 1.500 milions d’euros, quantitat que no és cap bagatel·la, si va a dir ver. Una animalada que mai no ha figurat de manera seriosa, mantinguda i ferma en el debat polític illenc. Clar, des que som Comunitat Autònoma, tant el Partit Popular com el Partit Socialista Obrer Espanyol (tots dos de claríssima matriu metropolitana) han marcat el ritme de les institucions pròpies i han fet tot el que han sabut –i, en aquest cas, n’han sabut molt- perquè aquest veritable espoli, aquest claríssim tractament de colònia no prengués volada entre la ciutadania.

El “Setmanari arabalears” del 9 al 15 d’aquest mes de gener, presenta el reportatge “7 incompliments de Sánchez que el Govern no vol dur als tribunals” (https://www.arabalears.cat/publication/pdf/2597290248/balears_1610146800.pdf) títol ben explícit i que posa de manifest el poc que els illencs importam a l’Estat i, a la vegada i el que és més incomprensible i insuportable, el desinterès del Govern pels illencs, perquè si realment els importàssim una mica ens haurien cridat a l’agermanament. Es pot dir, així, que tots els governs dits autonòmics de les illes balears i pitiüses no han atès mai com cal i és exigible els seus propis ciutadans; que no han reclamat mai el que és seu, el que l’Estat li ha pispat.

El no desplegament íntegre del Règim Especial per a les Balears (REB), l’incompliment sistemàtic del conveni de carreteres o de la gestió de l’aigua són només tres exemples del maltractament que ens infringeix l’Estat i de l’actitud displicent del Govern d’aquí a l’hora de fer complir la llei, això és reclamar judicialment aquestes inversions, la qual cosa comporta que els illencs siguem doblement maltractats. Ignominiós.

Tenint present aquests detalls (són les precisions el que fa que les obres siguin d’art) t’enrabia d’allò més i t’omple d’indignació que una colla de “trumpistes” de mala estofa al crit embafadorament reconqueridor de “a por ellos” volguessin entrar al Parlament de les Illes Balears senzillament per fer destrossa. Miserable.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.